Home Nieuws Stichting AED’s Opleiding en Preventie Assen

Stichting AED’s Opleiding en Preventie Assen

De Lionsclub Marken Midden Drenthe en haar opvolger Sta op Assen staan dit jaar voor de 31ste keer op het TT circuit.

Al die jaren zijn wij bezig met het inzamelen van geld voor goede doelen. Sinds vorig jaar heeft de doelstelling een vastere vorm gekregen. Sta op Assen heeft zich tot doel gesteld om in Assen defibrillators ( AED’s ) te plaatsen en mensen in de gelegenheid te stellen een opleiding te volgen om te kunnen reanimeren en de AED’s te bedienen.

De eerste 6 minuten

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Als er binnen deze minuten wordt begonnen  met de reanimatie en een AED wordt gebruikt, is de overlevingskans en een leven met minimale schade het grootst. Een ambulance kan er niet altijd binnen 6 minuten zijn. Een burgerhulpverlener in de buurt kan dat wel. Hij/zij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening het overneemt.

De eerste successen

Als eerste hebben wij samen met sponsor Univé een buitenkast voor een AED kunnen realiseren bij de voetbalvereniging  Asser Boys. Hierdoor is hun AED 24/7 bereikbaar geworden voor de buurt via het landelijk oproepsysteem van HartslagNu. Verder zijn er twee crowdfunding acties gestart om voor de TT van 2022 een tweetal AED’s met buitenkast te plaatsen in de Schildersbuurt en de Houtlaan in Assen Oost. De acties worden weer voor een deel gesponsord door Univé Noord-Nederland maar zonder de steun van het publiek redden we het niet.

Wat doet Sta op Assen

Geld inzamelen voor:

  • De aanschaf van AED’s met een daarvoor benodigde verwarmde buitenkast en de plaatsing daarvan op een geschikte plaats.
  • Onderhoud aan de AED’s en de buitenkasten.
  • Het organiseren en ( deels ) bekostigen van de training van burgerhulpverleners voor het beginnen van de reanimatie en bediening van de AED’s.
  • Aanmelden van de geplaatste AED’s bij Hartslag.NU, het reanimatie oproepsysteem van Nederland.

Wat vragen wij aan jou?

Wil jij ons steunen met een financiële bijdrage? Scan de onderstaande QR-code.