Home Nieuws Nieuw: TT Circuit Motor Camping!

Nieuw: TT Circuit Motor Camping!

Camping Asser Boys wordt TT Circuit Motor Camping tijdens WK Superbike en TT
(English below)

Belangrijke nieuwe voorwaarden
• Het camping-ticket is geldig van 20 t/m 24 april of 22 t/m 26 juni 2023
• Het ticket biedt toegang tot 1 campingplek voor maximaal 2 personen, 2 motoren en 1 eigen tentje
• De TT prijs bedraagt €180 per ticket, Superbike-prijs is €90
• De toewijzing van de plek geschiedt door een beheerder ter plaatse
• Alleen motoren zijn toegestaan, geen auto’s en campers
• Alleen eigen tentjes zijn toegestaan, geen caravans en campers
• BBQ’s, aggregaten en muziekinstallaties zijn niet toegestaan
– Asser Boys zal blijven zorgen voor gezelligheid, entertainment en uiteraard catering in de centrale tent

Op het Britse eiland Man werd in 1907 de eerste TT gereden. Omdat de race werd gereden door toeristen op het eiland, werd de race tot ‘Tourist Trophy’ gedoopt. De race was een succes, werd erg populair en langzamerhand verspreidde de naam TT zich door heel Europa. Dat de naam TT door heel Europa werd gebruikt, werd op den duur een doorn in het oog van de Britten. Dit leidde ertoe dat de Britten besloten dat de naam TT door niemand anders nog gebruikt mag worden. Alle andere races moesten hun naam wijzigen, maar gezien de status van de race in Assen (sinds 1925) kreeg alleen Assen de officiële toestemming om de naam TT ‘ten eeuwige dage’ te gebruiken.

Meteen vanaf het begin was de TT Assen ook een echte ‘Tourist Trophy’. Honderdduizenden motorliefhebbers uit de hele wereld trokken op hun motor, met alleen een tentje achterop, naar Assen voor een week met gelijkgestemden. Niet voor niets dat Assen de bijnaam Cathedral of Speed kreeg: Assen is sinds de start van de WK-cyclus in 1949 als enige circuit ter wereld op de kalender blijven staan. Met hopelijk nog vele jaren voor ons.

Aan de kern van het evenement is in bijna 100 jaar niets veranderd. De TT is van, met en voor motorrijders. Motorrijders die van heinde en verre komen, met hun geliefde motor en slechts een tentje en een tandenborstel in de tas op de rug. De afgelopen jaren heeft TT Circuit Assen vanuit deze doelgroep, die we kunnen omschrijven als de meest loyale bezoeker van het evenement, veel signalen ontvangen over het afnemende aanbod aan geschikte overnachtingsplekken in de buurt van het circuit. Het aantal campingplekken in de omgeving neemt in zijn totaliteit af, en de campings bieden ook nog eens voornamelijk ruimte aan caravans en campers.

TT Circuit Assen wil terug naar de kern van het evenement en wil daarom de geliefde camping Asser Boys, op een unieke plek pal naast het circuit. Camping Asser Boys wordt hiermee omgedoopt tot ‘TT Circuit Motorcamping’, uitsluitend toegankelijk voor motoren en kleine tentjes. Op deze manier geven wij gehoor aan de wens van de fans en gaan we terug naar de basis van het succes van de TT. Uiteraard blijven wij graag samenwerken met Asser Boys. De rolverdeling zal wel veranderen: Asser Boys zorgt voor de praktische begeleiding van de campinggasten, het circuit voor het commerciële proces. Het aanmeldloket voor geïnteresseerde campinggasten is te vinden op www.ttcircuit.com. Campingtickets zijn in de webshop verkrijgbaar. De camping is bij zowel de TT als de Superbike geopend van donderdag tot en met maandag. Bij de TT is dat vanaf donderdag om 08:00 uur, bij de Superbike om 12:00 uur.

KLIK OM DIRECT TE BOEKEN IN DE WEBSHOP

Important new conditions:
– The camping ticket is valid from 20-24 April or 22-26 June 2023
– The ticket provides access to 1 camping sport for a maximum of 2 people, 2 motorcycles and 1 own tent
– The TT MotoGP price is 180 euros per ticket, Superbike price is 90 euros
– The allocation of the place is made by the campsite manager on site
– Only motorcycles are allowed, no cars and campers
– Only your own tents are allowed, no caravans and campers
– BBQ’s, aggregates and music installations are not allowed