Nieuw contract met MotoGP™ en WorldSBK: TT Assen en World Superbike tot en met 2031 gegarandeerd

Assen, Nederland - 2 mei 2024

Het TT Circuit Assen heeft een contractverlenging bereikt met MotoGP™, waardoor de toekomst van de TT Assen is gegarandeerd tot en met 2031.

 

De TT Assen, ook wel het Wimbledon van de motorsport genoemd en het oudste evenement op een permanent circuit, blijft zo een bastion van traditie en onvergetelijke races. De nieuwe overeenkomst is het resultaat van de lange en nauwe samenwerking tussen het TT Circuit Assen en MotoGP™ en versterkt de positie van Assen als een van 's werelds belangrijkste motorsportlocaties. Niet voor niets is de bijnaam van het TT Circuit “Cathedral of Speed”.

 

Arjan Bos, voorzitter van het TT Circuit Assen, verklaart: "We zijn ontzettend blij met deze contractverlenging, vooral nu de MotoGP zich sterk aan het ontwikkelen is. Het bevestigt de status van de TT Assen als een van de hoogtepunten op de MotoGP-kalender. We zijn er trots op dat we samen met MotoGP™ kunnen blijven bouwen aan de toekomst van de motorsport."

 

Naast de verlenging van het contract voor de MotoGP is ook overeengekomen dat het TT Circuit Assen een vaste locatie zal blijven voor de MOTUL FIM Superbike World Championship tot en met 2031. Dit betekent dat motorsportliefhebbers kunnen blijven genieten van topactie op het historische circuit in Assen, zowel op MotoGP- als op World Superbike-niveau.

 

Dit jaar is Assen onderdeel van de viering dat de MotoGP 75 jaar bestaat, terwijl volgend jaar het honderd jaar geleden is dat de eerste TT werd gereden. Deze mijlpalen benadrukken de rijke geschiedenis van de TT Assen en versterken de betekenis van dit evenement voor de wereldwijde motorsportgemeenschap. Daarnaast is het TT Circuit al bijna honderd jaar van groot maatschappelijk belang voor Assen en de provincie Drenthe.